2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Másfél milliárdot meghaladják a viharkárok, pedig még messze a nyár vége

Már a másfél milliárd forintot is meghaladják a viharkárok az idei nyári szezonban a biztosító adatai szerint. Július utolsó hétvégéjén a viharkárok összege meghaladta a 450 millió forintot, Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény.

Július utolsó és augusztus első hétvégén is a viharokkal, jégesővel és felhőszakadással járó szélsőséges időjárás, a hőség és a frontok nyár eleje óta váltogatják egymást és heti rendszerességgel érkeznek a nagy károkat okozó szélsőséges időjárási jelenségek. Még messze a nyár vége, de az Aegon Biztosító szerint a viharkárok már meghaladják a másfél milliárd forintot. Július utolsó hétvégéjén mintegy 450 millió forint kárt okozott az időjárás.

A biztosító amilyen hamar csak lehet, gondoskodik a kárszemléről és a kártérítési összegek utalásáról. Mintegy 6500 káreseményről van szó, az átlagos kárérték a biztosító statisztikái szerint 80 ezer forint.

Július utolsó hétvégéjén Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény. Vihar, jégverés, villámcsapás és beázás – ezek a leggyakoribb káresetek, amiért fizet a biztosító. Zalában július utolsó hétvégéjén a jégverés okozta a legnagyobb kárt.

A kisebb összegű károkat igyekszik szinte azonnal jóváhagyni és kifizetni a biztosító, míg a nagyobb összegű káreseményeknél néhány nappal hosszabb lehet a kárszakértői- és kárkifizetési folyamat, de a cég elsődleges törekvése, hogy minden biztosított a lehető leghamarabb és a lehető legegyszerűbb ügyintézés árán eljusson a kárkifizetésig.

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében és Budapesten regisztráltak a legtöbb viharkárt, ha az idei teljes nyarat nézzük. Tizenhétezer viharkárt, 9600-at is meghaladó beázást, 4637 felhőszakadás okozta anyagi kárt regisztráltak, míg  villámcsapás 4500, jégverés pedig 2500 esetben okozott anyagi kárt, amelyre a lakásbiztosítások alapján kártérítést fizetett a biztosító.

Az Aegon a kármegelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket javasolja ebben a viharos időszakban:

–        Rendszeresen ellenőrizzük az épületek tetőszerkezetét és a kerítések épségét. Gondoskodjunk a javításról, mert a megrogyott tető és kerítés sérülése nemcsak anyagi kárt okozhat, hanem az emberéletre is veszélyt jelent.

–        Húzzuk ki a konnektorból az elektromos berendezéseket, ha nem vagyunk otthon. A villám okozta elektromos zárlat kárt tehet a készülékekben és tüzet is okozhat.

–        Járműveinkkel parkoljunk fedett helyen, kerüljük a fával szegélyezett parkolóhelyeket.

–        Ne hagyjuk nyitva az ablakokat, ha aludni térünk, vagy elmegyünk hazulról.

–        Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.) vigyük őket védett helyre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum