2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

Március végéig 147-en fagytak meg

Március végéig 147-en fagytak meg Magyarországon tavaly október óta – tudatta a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kedden.

Az áprilisi hideg napok miatt az emberéletben keletkezett veszteség nem tekinthető véglegesnek. Az emberjogi szervezet szerint valószínűleg még szomorúbb adattal kell számolni, tekintettel a szociális rendszer szétzilálódására és az egészségügyi rendszer állapotára.

A kihűlés következtében elhunytak többsége fűtetlen helyiségekben lelte halálát, továbbá kórházban, vagy beszállítás közben, mert már nem tudtak rajta segíteni. Közterületen, azaz a szabad ég alatt csökkent a fagyhalál miatti elhalálozás.

Az MSZF értesülései szerint nem csökkent a hajlam az orvosok presszionálására annak érdekében, hogy hypothermia (kihűlés) helyett más okot tüntessenek fel halálokként. Források szerint a statisztikai adatok kozmetikázása a cél vele. Úgy próbálják feltüntetni, mintha a fagyhalál tovatűnő társadalmi jelenség volna, nem pedig évről-évre ismétlődő tömeges jelenség. Vélhetően ezzel az igyekezettel függ össze az is, hogy idestova négy hónapja elérhetetlen a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatási adatbázisa, melyen a fagyhalállal kapcsolatos adatokat korábban el lehetett érni – írta a Szociális Fórum közleményében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Oltási akció
Az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzők…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum