2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Már a sérült gyermekek se számítanak a KLIK-nek?

A kormány oktatásban véghezvitt ámokfutása elérte a sérült gyermekeket is. A következő tanévtől egyetlen egy iskola sem fogadja Miskolcon és környékén az értelmileg akadályozott gyermekeket a nyolcadik évfolyam után, noha tanköteles korú fiatalokról van szó.
Az elmúlt években a Miskolci Szakképzési Centrumhoz tartozó Martin János Szakképző Iskola biztosította az érintett gyerekek speciális képzését. A Centrum igazgatója ugyanakkor a hatályos jogszabályokra hivatkozva arról tájékoztatta a szülőket, a következő tanévtől megszüntetik a képzést. A legközelebbi olyan intézmény, amely felvételt hirdet középsúlyos értelmi fogyatékos fiataloknak Miskolctól 40 kilométerre van.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy Miskolcon és vonzáskörzetében az állam nem biztosítja a tanköteles korú sérült fiatalok számára a továbbtanulás feltételeit. Tekintettel arra, hogy közeleg a jelentkezési határidő sürgősen választ várunk a KLIK-től, mit tehetnek akkor a szülők, ha gyermeküknek iskolát kell választaniuk, de nincs miből?

Egyúttal arra buzdítjuk az érintett szülőket, csatlakozzanak a pedagógusok által február 3-ára szervezett miskolci tüntetéshez, hiszen jól látható, hogy az oktatás tönkretétele talán őket érinti a legsúlyosabban.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…