2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Magyar Szociális Fórum a 9 ezer forintos rezsiutalványról

 A Magyar Szociális Fórum (MSZF) véleménye szerint a kormány 9 ezer forintos rezsiutalványával a tisztességes nyugdíjemelést akarja elkerülni.

Vasárnap kiadott közleményében a társadalmi szervezet megállapítja, hogy a kormány által kimagaslónak tartott gazdasági növekedésnek hasonlóan komoly nyugdíjemeléssel kellene párosulnia, hiszen a nyugdíjasok vásárlóereje évről-évre látványosan gyengül. Az inflációt is alig követő nyugdíjemelés mértéke messze elmarad a nyugdíjas társadalom által fogyasztott termékek és szolgáltatások árának növekedésétől.

Az MSZF az alábbi kérdéseket intézte a kormányhoz a 9 ezer forintos rezsiutalvánnyal kapcsolatban:

– Annak, aki lakossági folyószámláról egyenlíti ki a közüzemi számlát, miért kell majd órákig sorban állnia a közmű-szolgáltatónál, hogy beválthassa az utalványt, idősen, betegen?

– Akinek nincs vezetékes gáza, szénnel-fával tüzel, vagy akinek a tanyáján nincs áram, mihez kezdjen a rezsiutalvánnyal?

– Akinek a nevén nincs közüzemi számla, de fogyasztó, mit tehet a kedvezmény igénybevétele érdekében?

– Mit tehet, ha a számla a házastársa, élettársa, vagy a gyermeke nevére van kiállítva, illetve, ha egy háztartásban több nyugdíjas is él? (Értelemszerűen ugyanis csak az a nyugdíjas veheti igénybe a rezsiutalványt, akinek a nevére a közüzemi számlát kiállították).

– Mit tehet a nyugdíjas, ha albérlő, de a tulajdonos nevén lévő közüzemi számlát ő fizeti, mert ő a fogyasztó? (A szegény embert még az ág is húzza?).

– Hogyan érvényesíthető a kedvezmény, ha a nyugdíjas idősotthon lakója?

 

A Magyar Szociális Fórum szerint e néhány kérdés is rávilágít arra, hogy a rendelkezés elkapkodott, a tájékoztatás nem teljes körű, és a kormány bonyodalmakat okozhat a feltételekhez kötött szerény ajándékával. Sok nyugdíjas nem fog tudni mit kezdeni a rezsiutalvánnyal. Tisztességes nyugdíjemelésre van szükség a nyugdíjemelés elkerülését célzó pótcselekvés helyett – szögezte le a Magyar Szociális Fórum.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum