2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lyukóvölgyben csak a Jobbik akar rendet

A pénzszóráson kívül eddig még semmit sem tett a Fidesz Lyukóvölgy rendezése érdekében – jelentette ki Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus szerint 2014-ben a miskolciaknak arról kell majd dönteniük, akarják-e, hogy Miskolc egésze Lyukóvölgy sorsára jusson. A képviselő úgy látja, Lyukóvölgy mai állapota egyenes következménye a Fidesz és az MSZP városromboló politikájának: ma az önkormányzat becslései szerint négyezren élhetnek illegálisan egy lakhatásra alkalmatlan városrészben, ahova ráadásul 1992 óta nem is adtak ki építési engedélyt.  Jakab Péter szerint, miközben az adófizetőket naponta vegzálják a hatóságok, erre a négyezer emberre nem vonatkoznak a törvények: többek között nem kell elszállítatniuk sem a szemetet, sem a szennyvizet. „Az ott élők jelentős hányada földbe ásott gödrökbe végzi a dolgát vízbázisvédelmi területen, így a járványveszély is borítékolható” – fogalmazott a politikus.

Szerinte az illegális lakhatást a rendőrség napi szinten észleli, de nem tesznek ellene semmit, ezért panaszt tett Papp Károly országos rendőrfőkapitánynál. Mint utóbb kiderült, eredménytelenül:

 „Rendőrfőkapitány úr szerint a rendőrök igenis teszik a dolgukat. Ennek alátámasztására levélben arról tájékoztatott, hogy az év első felében egyetlen egy esetben intézkedtek önkényes beköltözés, és öt esetben áramlopás miatt. Azt hiszem, ez mindent elmond arról, intézkednek-e valójában” – jelentette ki a jobbikos politikus. Hozzátette, a Jobbik tovább folytatja törvényszembesítői bejárásait Miskolc neuralgikus pontjain, hogy mind a Fidesz, mind az országos rendőrfőkapitány láthassa, mit sikerült megvalósítani a beígért rendteremtésből.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek