2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Lyukóvölgyben a „létpénz” már megtette hatását: a munkamorál közelít a nullához

Lyukóvölgyben a „létpénz” már megtette hatását: a munkamorál közelít a nullához

Jakab Péter a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője szerint Lyukóvölgyben már évek óta van „létpénz”, hiszen az ott élők döntő többsége munka nélkül is megél, ennek eredményeként nem is akarnak dolgozni. A politikus mindezt egy 2010-es rendőrségi felmérésre hivatkozva jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, Pintér Sándor belügyminiszter utasítására még 2010 decemberében készített a rendőrség átfogó felmérést Lyukóvölgyről, többek között a lakosság életkörülményeit és fejlesztési igényeit vizsgálva. Ebből kiderült, hogy bár a felmérésben résztvevő munkaképes korúak közel 90 százaléka munkanélküli, a munkahelyteremtést csak 1 százalék – 321 válaszadóból mindössze 3 fő – tartja fontosnak, vagyis a döntő többségnek esze ágában sincs dolgozni.

Jakab Péter szerint ez azért van, mert az elmúlt 24 évben a Fidesz és az MSZP Miskolc cigánytelepein már bevezette a „létpénzt”: a végnélküli segélyezéssel, a megélhetési gyerekgyártás támogatásával, a naposcsibe-osztogatással és a megannyi felzárkóztató programmal lehetővé tették, hogy a mélyigénytelen életvitel munka nélkül is fenntartható legyen. A politikus úgy látja, a miskolciak évek óta nyögik ennek a „halmozottan hátrányos helyzetűnek mondott, valójában azonban kiemelten kedvezményezett rétegnek az ingyenélését”, amelyet a szocialisták újabban létpénz bevezetésével támogatnának még intenzívebben, hátba szúrva ezzel a bérből és fizetésből élőket.

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik továbbra is vallja: a miskolciaknak nem „létpénzt” kell adni, hanem tisztességes munkát tisztességes fizetéssel, „aki pedig ezek után nem hajlandó dolgozni, az ne is egyék”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek