2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Lukasenko készen áll az új választásra

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök bejelentette, hogy készen áll új választás megtartására egy olyan új alkotmány alapján, amelyet népszavazáson fogadnak el – tudatta a Magyar Békekör hétfőn.

Lukasenko azt követően tette bejelentését, hogy vasárnap több tízezren tüntettek Minszkben lemondását követelve, a nyugati támogatást élvező ellenzék pedig augusztus 17-én bizottságot tervezett létrehozni a hatalomátvétel előkészítésére.

Lukasenko bejelentése segíthet a Fehéroroszországban kialakult politikai válság megoldásában, feltéve, ha az ellenzék is elfogadja az alkotmányos megmérettetést – véli a Békekör megfigyelője, aki arra is emlékeztet, hogy Fehéroroszország számíthat Oroszország katonai segítségére abban az esetben, ha külső erők meg akarnák bontani a két ország 1999-ben létrejött államszövetségét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…