2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • LMP:Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban

LMP:Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban

A hatalom, a gödi minta szerint eljárva, megint önkényesen döntött a helyben élők háta mögött egy őket érintő, fontos kérdésben. Erről tartott sajtótájékoztatót Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségi tagja.

 A dél-koreai Dongwha Electrolyte nagyvállalat egyszerre két, a gödi és a komáromi akkumulátorgyártó cégek alapanyag-szükségletét kiszolgáló üzemet épít a sóskúti ipari park szomszédságában: egy elektrolitgyárat és egy NMP újrahasznosító üzemet, az előbbi ráadásul felső küszöbértékű veszélyes üzemnek minősül.

 

Tetlák Örs szerint az üzembe tonnányi mérgező és veszélyes anyag kerül majd, például robbanószer is, ezek tárolása, mozgatása és szakszerű kezelése pedig számos kockázattal jár, ami már csak azért sem megnyugtató az itt élők számára, mert az üzemet a lakott területektől csak néhány száz méterre vagy maximum 1-2 kilométerre építik. Tárnok lakóházaitól például alig 1 kilométerre, míg Érd határától pedig 2 kilométerre épülnek fel az üzemek.

A helyi politikus szerint felháborító volt az egész eljárás. Nem kérdezték meg a helyieket arról, hogy egyáltalán szeretnék-e a beruházást, semmiről nem tájékoztatták őket, Miközben a hátuk mögött gőzerővel folyt a tárgyalás és a tervezés, majd az építkezés is elkezdődött.

 

A beruházásról a lakosság csak a sajtóból és König Ferenc sóskúti polgármester szeptember 4-én az önkormányzat közösségi oldalán megjelentetett közleményéből értesült. A beruházás támogatásáról és elindításáról szóló döntést viszont már jóval korábban, 2020 januárjában meghozta a sóskúti önkormányzat. Ennek részeként a beruházáshoz nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszt kértek a kormánytól. A kormány, a NER és helyi emberei megint bebizonyították, semmit nem számítanak nekik a polgárok és az egészséges környezet, ha a saját könyörtelen gazdasági érdekeiket kell érvényre juttatni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum