2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Levélben kéri a Jobbik Semjén Zsolttól a beregszászi magyar gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását

Levélben kéri a Jobbik Semjén Zsolttól a beregszászi magyar gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását kezdeményezi a Jobbik nevében Vona Gábor elnök és Szávay István, az ellenzéki erő Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke. Ennek alapján a többi nagy kárpátaljai magyar középiskolához hasonlóan ez a neves, szintén kiváló eredményekkel büszkélkedő oktatási intézmény is kiemelt magyar állami támogatásban részesülhet.

Az iskola 2010 óta mindössze 600 ezer forint támogatásban részesült a magyar állam részéről a Bethlen Gábor Alap révén. A Jobbik – lehetőségeihez mérten – pártalapítványa révén 2013-ban 1 millió forinttal segítette a kárpátaljai intézményt.

Annak érdekében, hogy a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium is nemzeti jelentőségű intézménnyé válhasson, így kvázi normatív támogatásban részesülve fenntartható legyen a jelenlegi, magas szintű, magyar nyelvű oktatás, a Jobbik mint MÁÉRT-tagszervezet nevében Vona Gábor és Szávay István levélben fordultak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez. A levél Szávay István Facebook-oldalán ide kattintva olvasható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…