2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

Legyen mindenkinek hozzáférése a Balatonhoz

Kendernay János, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy az utóbbi évek kormányzati intézkedései a Balaton parton is egyértelműen a gazdag keveseknek kedveznek.

Kendernay János közleményében kiemelte, a magán jachtkikötők, luxusszállodák és lakóparkok ilyen-olyan támogatással jól járnak, miközben az átlag magyarok egyre inkább kiszorulnak a Balatonról.

A kormány önkormányzati politikája az itteni településeket sem kíméli. A jogaikat és az adóikat a kormány rendre megsarcolja. Ráadásul az önkormányzatok turisztikai bevételei várhatóan elmaradnak, illetve a járványveszély fennmaradása esetén többlet kiadások is terhelik majd meg a turisztikai vállalkozásokat.

Arra lenne szükség, hogy a kormány a balatoni vállalkozásokat, munkahelyteremtést kiszámítható módon segítse, továbbá a turisztikai ágazat támogatása révén serkentsék a belföldi turizmust. A vállalkozások, és a turisztikai szolgáltatások fenntartóit meg kell segíteni ahhoz, hogy minél többen eltölthessék a nyaralásra szánt idejüket akár a Balaton mellett is. Kívánatos lenne, hogy a kormány a forrásokat ne olyan plusz beruházásokba öntse, amelyek inkább a meglévő kisvállalkozásoktól, üdülő tulajdonosoktól veszik el a bevételt új kereslet megteremtése helyett.

A Balaton – természetvédelmi, történelmi világörökség. Közép-Európa legnagyobb tava. Most mégis úgy szándékozik dönteni a kormány, hogy nádasokat, erdőket, érintetlen partszakaszokat akarnak értékesíteni és beépíttetni. Olyan Balaton törvényre van szükség, amely megőrzi a táj természetes szépségét, és minden magyar embert egyenlően enged a tóhoz – írja Kendernay.

 

Kapás Boglárka, bronzérmes olimpiai úszóbajnok május huszadikán, közösségi oldalán jelentette be, hogy közvetve és közvetlenül naponta mintegy 700 gyermek hal meg azért, mert nem jut ivóvízhez. Ezért indított értük egy kampányt, amelynek során a Balaton partjának teljes, 235 kilométeres távját három hét alatt fogja leúszni egy versenymedencében. A célja ezzel az, hogy 235 ezer forintot gyűjtsön az UNICEF Magyarország munkájának támogatására. A szervezet többek között azokat a gyerekeket és családjaikat segíti, akik tiszta víz nélkül kényszerülnek megbirkózni a járványveszéllyel és a mindennapokkal. Az úszónő mai bejegyzésében azt írja, hogy a táv több, mint felét, már megtette.

Adományozás: https://teistehetsz.unicef.hu/mindengyerekert/2-7009

 

Kertész Z István

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…