2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Lassú, drága és járványügyi kockázatot jelent a jelenlegi tesztelés – A DK ingyenes koronavírus-tesztet követel!

Lassú, drága és járványügyi kockázatot jelent a jelenlegi tesztelés – A DK ingyenes koronavírus-tesztet követel!

A járvány második hulláma világosan rámutatott, hogy a koronavírus-tesztelés jelenlegi rendszere nagyon sok sebből vérzik. Nem elég, hogy Magyarországon népességarányosan az egyik legkevesebb tesztet végzik Európában, ezek a tesztek is lassan, nyögvenyelősen, jellemzően túl későn készülnek el. Szakértők szerint akár 8-10 napos késésben is lehet a tesztelés, ezen pedig az sem segít, hogy magánszolgáltatónál is lehet tesztet végeztetni, hiszen a 30 ezer forintos PCR-teszteket nem mindenki tudja megfizetni. A lassú állami és a drága magánszolgáltatói tesztelés együttesen járványügyi kockázatot is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy az állam tegye teljesen ingyenessé a koronavírus-tesztelést! A DK azt akarja, hogy az állam növelje meg az állami tesztkapacitást, ezzel párhuzamosan pedig fizesse ki a magánszolgáltatóknál végzett teszteket minden társadalombiztosítással rendelkező magyar állampolgár után. Nem azért adózunk egy életen át, hogy egy világjárványban napokon át kelljen könyörögni egy tesztért, vagy több tízezer forintot kelljen érte fizetni egy magánszolgáltatónál. A DK szerint mi, magyarok is európai polgárok vagyunk, nekünk is jár, hogy ha indokoltnak érezzük, a lehető leghamarabb leteszteljenek minket, ahogy az Európa más országaiban történik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum