2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Kvantum-teletranszportálási kutatás Oroszországban?

Az anyag energiává bontásáról és térváltoztatásáról (kvantum-teletranszportálásról/kvantum-teleportálásról) folytatnak tudományos kutatást Oroszországban – tudatta a Magyar Békekör Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő pénteki moszkvai közlésére hivatkozva.
Peszkov a Stratégiai Kezdeményezések Ügynökségének (ASI) ülésekor szólt erről. Ő az ASI fiatal szakemberek bizottságának elnöke is.

Az orosz kutatásról szóló hírt a Daily Telegraph szellőztette meg először az idén nyáron. Azt írta, hogy az oroszok 2035-re tervezik megvalósítani Kirk kapitány Star Trekből ismert technológiáját, és a tervre sok billió fontot költenének.

A moszkvai Kommersant Daily tudni véli, hogy Oroszországban 2035-ig tartó menetrendet dolgoztak ki a komputer-programozó nyelv megalkotására, a kibernetikai kapcsolatrendszer biztonságára, a kvantum komputerezésre és az idegi interaktív kommunikáció kifejlesztésére. Ez utóbbin olyan technológiát értenek, amely lehetőséget teremtene arra, hogy közvetlen kapcsolat jöjjön létre az emberi agy és a számítógép között.

A híresztelésre Putyin elnök is reagált. Azt mondta: „Ne ábrándítsuk ki a sajtót! Inkább arra van szükségünk, hogy ezek a hangok felerősödjenek!”+++

Megj: a magyar közszolgálati média nem tartotta szükségesnek, hogy hírt adjon az új fejlesztési stratégiáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…