2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

„Közlekedett a Család” Miskolcon

A balesetmentes és biztonságos közlekedésre helyezte a hangsúlyt a „Közlekedik a család” országos program, aminek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntőjét Miskolcon rendezték meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2016. május 21-én 9 órától Miskolcon, a déli városkapuban, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban, és annak parkolójában rendezték meg az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett „Közlekedik a Család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Egyben figyelemfelhívás a szülői példamutató magatartás fontosságára, a család, a közösség nevelő erejére.

A szervezők a megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várták. A versenyben hangsúlyt kapott az elsősegélynyújtás is, mellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is volt.

A megyei elődöntőn első helyezést elért miskolci Szopkó család lehetőséget kap a 2016. június 18-19-én Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, egyben Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviseletére. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, és több más értékes nyeremény.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum