2021. 12. 3. péntek

Ferenc, Olívia
1 EUR 362 HUF
1 GBP 426 HUF

Kitiltották Kínából Cseh Katalint

Az Európai Unió hétfőn szankciókat vezetett be Kína ellen az ujgurok elnyomása miatt. A Hszicsiang tartományban élő ujgur kisebbség tagjait a kínai diktatúra elszakítja családjuktól, munkatáborba zárják őket, ahol brutális bánásmódban részesülnek. Az EU, fellépve a jogtiprás ellen, utazási tilalmat vezetett be négy kínai személy és intézmény ellen, valamint befagyasztották vagyonukat.
Ez az a fellépés, amit Szijjártó Péter magyar külügyminiszter magamutogató és káros lépésnek nevezte, amivel valójában nem tesz mást, mint aláássa az unió külügyi célkitűzéseit és behódol egy keleti diktatúrának. Nem először látjuk, hogy teljes morális csőd a kormány külpolitikája.

Az EU-s szankciók után Kína bejelentette, kitiltják az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottságának tagját, ahol Cseh Katalin is tag. „Akár az ujgurok elleni tömeges emberi jogi visszaélésekről, akár Tajvan fenyegetéséről, vagy a hongkongi demokráciapárti tüntetések erőszakos leveréséről volt szó, mindig határozottan felléptem a kínai kommunista rezsim elnyomása ellen. Ezen ezt követően sem tervezek változtatni. Nem nézzük tétlenül, hogy a kínai vezetés lábbal tiporja az ujgur kisebbség jogait! Ez a kitiltás pedig nem más, mint a munkánk elismerése, amit – mint egy jelvényt – büszkén fogok viselni” – mondta Cseh Katalin.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Rotary egész évben keresi a lehetőséget arra, hogy jószolgálati tevékenységet végezzen, ezt tanúsítják az év közben végrehajtott jószolgálati cselek…
A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum