2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kész a DK bulinegyed-javaslata – Megkérdeztük a lakókat, hogy mit akarnak a bulinegyedben

Kész a DK bulinegyed-javaslata – Megkérdeztük a lakókat, hogy mit akarnak a bulinegyedben

Erzsébetváros-Terézváros országgyűlési képviselőjeként kérdőíves felmérést végeztünk arról, hogy milyen bulinegyedet szeretnének a kerületben élők. Természetes, hogy a bulinegyed fontos ékköve a városnak, amelyet nem szabad ellehetetleníteni, de szükség van a szabályozására, hogy ott ne csak bulizni, hanem élni is lehessen.

 

A kérdőívet minden belső-erzsébetvárosi postaládába eljuttattuk, arra több, mint 1000 ember válaszolt. A válaszadók elsöprő többsége, 96%-a támogatja, hogy legyen következménye annak, ha egy vendéglátóhely nem takarít a bejárata előtt. 94% mondta azt, hogy ingyenes nyilvános WC-kre van szükség a kerületben. 90% vélte úgy, hogy a bulinegyedben megtermelt központi adókból többet kellene a bulinegyed élhetőbbé tételére fordítani. 80% értett egyet azzal, hogy módosítani kell a dohányzásról szóló törvényt, hogy a bulinegyed vendéglátóhelyeinek lehessen elkülönített dohányzószobája, hogy ne mindenki az utcán dohányozzon.

 

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha a bulinegyed az “élni és élni hagyni” elvén működne tovább, ezért a lakók véleményét elküldte a kerület önkormányzatának. A DK szerint biztosítani kell, hogy megférjenek egymás mellett a romkocsmák és az otthonok, egy európai nagyvárosban egyik sem lehet fontosabb a másiknál.

 

Oláh Lajos

a DK országgyűlési képviselője

Erzsébetváros-Terézváros

 

A teljes eredmény itt érhető el: http://7kerforum.hu/eredmeny.html

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…