2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Kábellopás miatt késett a fideszes képviselő vonata?

Úgy tűnik, hogy a Jobbik törvénymódosítási javaslata elérte a Fidesz–KDNP erőfölényben lévő koalíciójának ingerküszöbét, és a téma Jobbik általi folyamatos napirenden tartása után végre belátták, hogy a közösségi közlekedés, az energiaszolgáltatók, valamint a gáz- és villamos vezetékek ellen irányuló szándékos kábellopásokat terrorcselekménynek kellene minősíteni. Arról van ugyanis szó, hogy a közösségi közlekedés és az energiaszolgáltatás biztonságát veszélyeztető színesfémlopások (kábellopások) életveszélyes és tömeges katasztrófahelyzeteket idézhetnek elő.
Szerencsére eddig még nem történt ilyen tragédia, bár a monorierdei halálos vonatbalesetnél történtek kiváltó okát már nyugodtan nevezhetnénk akár terrorcselekménynek is. De az ilyen típusú balesetek mellett előfordulhatnak tetemes késések, bosszús utasok, szolgáltatások hiánya, gázrobbanás miatti kiköltöztetések és sorozatos, a hétköznapi élettől megszokott rendkívüli helyzetek is.

Eddig azonban a kétharmados fülkeforradalmárok sorra leseperték az ilyen irányú törvénymódosítási javaslatainkat. Most viszont tisztán látható, hogy a Fidesz a Jobbik által benyújtott, érdemi törvénymódosítási javaslatokat veszi elő a fiókból és azt leporolás után saját „műveként” próbálja eladni.

A Jobbik parlamenti frakciója mellett a Jobbik fővárosi frakciója is fontosnak tartja a fémlopások, kábellopások ügyét, hiszen a napokban érdemi javaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy a közlekedési ágazatoknak álljon rendelkezésre egy elkülönített keretösszeg – nyomravezetői díj – a színesfém-tolvajok gyors kézre kerítése céljából.

Ám ha az általunk korábban benyújtott javaslatot a kormánypártok hatalmi gőgjükben nem söpörték volna le, az utasok bosszúságát megelőzendő számtalan kábellopási esetet megelőzhettünk volna.

Korondi Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek