2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Jogerős: Azért rúgtak ki a közmunkából, mert a DK színeiben indultam a választáson

Jogerős bírósági ítéletem van arról, hogy politikai nézeteim miatt veszítettem el a munkahelyem. Korábban egy miskolci önkormányzati cégnél dolgoztam a közmunkások csoportvezetőjeként. Az önkormányzat elégedett volt a munkámmal, mindaddig, amíg 2014-ben el nem indultam az önkormányzati választáson, méghozzá a demokratikus ellenzék közös jelöltjeként, a DK színeiben.
Ezek után nem hosszabbították meg a szerződésem. Amikor rákérdeztem ennek az okára, a cégnél elismerték, hogy azért vesztettem el az állásom, mert a DK színeiben indultam a választásom. Ezt hangfelvétellel is tudtam bizonyítani, ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultam. A jogi herce-hurca mostanra ért véget, mára jogerős bírósági ítéletem van arról, hogy a fideszes vezetésű miskolci önkormányzat politikai nézeteim miatt rúgott ki.
A történetemnek fontos tanulsága, hogy Magyarország már nem egy szabad ország, ahol szabadon elmondhatjuk a véleményünket.

A Fidesz mindenkit el akar hallgattatni, aki nem ért vele egyet, akár olyan pitiáner eszközökkel is, mint egy önkormányzati munkahely megvonása.
A Demokratikus Koalíció minden ilyen esetet ki fog vizsgálni az Orbán-kormány bukása után. Nem engedhetjük meg, hogy az embereket a politikai véleményük, világnézetük miatt büntessék. Egyetlen olyan hatalommal való visszaélés sem fog következmények nélkül maradni, ahol valakit a véleményéért szankcionált a Fidesz.

Zaveczki Tibor
a DK tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…