2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Jobbik:Volner János Facebook-bejegyzése

Az elmúlt egy évben nagyot romlott a lakosság öngondoskodási képessége – derült ki az OTP friss kutatásából. A társadalmi olló egyre nagyobbra nyílik: egyre kevesebb ember képes megtakarítani, de ők egyre többet halmoznak fel.

Könnyen megérthetjük, miért menekülnek el a fiatalok százezrével az Orbán-féle gazdaságpolitika elől : míg 2011-ben a 18-70 éves banki ügyfelek 53 százalékának volt pénzpiaci megtakarítása, idénre ez a szám 42 százalékra csökkent. Egészében véve egyre nagyobb ugyan a lakosság megtakarítása, de ez egyre kevesebb ember zsebében halmozódik fel.

A fentiek tükrében érthető, hogy a magyarok többsége egyre pesszimistább a nyugdíjrendszer jövőjét illetően: a megkérdezettek 73 százaléka (tavaly 70 százalék volt) azt gondolja, hogy nem lesz elég az állami nyugdíj, és mindössze 16 százalék véli úgy (tavaly még 21 százalék), hogy elég lesz a megélhetéshez.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum