2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:Somogyban is káosz uralkodik a Klik körül

A Klik intézményként a tanárokat, az iskolákat, a közoktatás egész folyamatát kellene, hogy segítse, de ehelyett mára még a pedagógusok, a nemzet egykori napszámosai is cselédjeivé váltak. Az erősen központosított hatalom kinyújtott fegyelmező karjaként funkcionáló, értelmetlen bürokráciával terhelt intézmény története kudarcokkal teli. A Fidesz elhibázott oktatáspolitikájának hűséges végrehajtó csinovnyiktestületeként a bajok megoldása helyett mostanra sokszor ő maga generálja a problémákat. Kompetenciáin túlterjeszkedő mohó kisgömböcként mindent – például a gyakorló- vagy a szakképző iskolákat is – be kívánta habzsolni, aztán volt, ami mégis megakadt a torkán. Ám mire ezt belátta, sajnos sokan szenvedtek hátrányt.

Még el sem kezdődött a tanév, Somogyban máris új anomáliákkal kellett, hogy szembesüljünk. Állami fenntartás esetére az üzemeltetés biztonságát ígérték, viszont ahogyan az országos figyelmet kiváltó történések is bizonyítják, a forráshiány továbbra is fennáll.

Az iskolák gázellátásával kapcsolatos gondok mellett egyéb visszásságokról is hírek érkeztek a marcali tankerületből. E tankerület vajon miért nem fizeti ki a pedagógusok bankkártya-kompenzációját? Az ország legnagyobb részében már az év elején kifizették a visszatérítéseket a pedagógusok részére. Ám amikor a szakszervezet rákérdezett az esetre a Klik vezetőségénél, az volt a válasz, hogy tegyenek feljelentést. A már így is megalázott tanárok ezt a minimális járandóságot sem érdemlik meg? Az oktatáspolitikusok azt szajkózzák, hogy nem lehet bevinni a politikát az iskolákba. De a kormánypárt ifjúsági szervezete hirdethet egy tanáriban. A kormány állandó politikai nyomás alatt tarthatja „a nemzet napszámosait”: a pedagógusokat megalázzák, megfélemlítik, és pontosan úgy bánnak velük, mintha egy multinacionális cég teljesítményorientált alkalmazottai lennének. Sajnos a Klik vezetői a politikai felhatalmazásuk miatt élet és halál urai.

A kormány kapkodása miatt a jogszabályok folyamatosan változnak, így követhetetlen a pedagógusok minősítési szabályzásának rendszere. Nem az számít, hogy milyen a pedagógus, hanem csak az, hogy milyen a viszonya a vezetővel.

A Jobbik a Somogy megyei pedagógusok és az általuk nevelt gyermekek érdekében követeli a fenti anomáliák haladéktalan felszámolását.

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője és Kesztyüs Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum