2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Jobbik:Mindenben igazunk volt: Szakképzésből elégtelen!

Noha a Jobbik évek óta figyelmeztette az éppen illetékes NERsevik döntéshozókat, hogy a tárcák közt mostohagyerekként hánykolódó hazai szakképzés rendszere a szakadék felé rohan, most már az innovációs minisztérium számára készített szakképzési stratégia is kénytelen volt beismerni: teljes kudarcba fulladt a szakképzési reformok eddigi sorozata.
A szakképzésben tanuló fiatalok sorsa, hosszú távú munkaerőpiaci kilátásai nem érdekelték a fideszes kormányzatot. Hiába sorjáztak évről-évre a lesújtóbbnál lesújtóbb eredményességi mutatók, hiába váltak egyre tragikusabbá a lemorzsolódási adatok, és hiába csökkent a szakképzés vonzereje, minden vészkiáltás süket fülekre talált. A területen dolgozó szakemberek tapasztalatait, észrevételeit az orbáni hatalom módszeresen lesöpörte az asztalról. A problémákat megfogalmazó, konstruktív megoldási javaslatokat kínáló ellenzéki szakpolitikai felvetéseket pökhendi arroganciával, személyeskedő hazugságokkal vágták a kukába.

A magyar jövőt, a XXI. századi versenyképességünk egyik zálogát a lebutított szakképzéssel feláldozták az egyszer használatos, eldobható munkaerőt igénylő, rövid távú céges profitérdekek oltárán. Mindennek eredményeként a szakképzéssel foglalkozó magyarországi iskolák jelentős részét oktatási elfekvővé változtatták. Ezek fényében nagyon keserűen mondjuk ki, hogy igazunk volt, hiszen ezzel a végzetesen ostoba politikával az egész társadalom veszített. A Fidesz szakképzésből elégtelenre vizsgázott! Ezért a Jobbik határozottan követeli az ágazat zsákutcába terelésében és megnyomorításában felelős bűnrészesek azonnali távozását, valamint a katasztrófa elkerülése érdekében való mielőbbi társadalmi-szakmai párbeszéd megindítását!

Ander Balázs, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek