2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:Igazgató nélkül kezdődik a tanév több miskolci iskolában?

A Jobbik információi szerint több miskolci általános iskolában is kinevezett igazgató nélkül kezdődik meg a tanév, tekintettel arra, hogy a Fidesz az eredetileg kiírt július 31-i határidőig sem tudta biztosítani a megüresedő intézményvezetői helyek betöltését, mondta keddi sajtótájékoztatóján Jakab Péter.
A Jobbik polgármesterjelöltje emlékeztetett: néhány napja a közoktatásért felelős államtitkár Csöbör Katalinnal és Kriza Ákossal arról tájékoztatta a miskolci közvéleményt, hogy rendben zajlanak a tanév előkészületei. Ehhez képest több iskolában még mindig nincsenek kinevezve az igazgatók, noha augusztus 1-jén már munkába is kellett volna állniuk, hogy szervezhessék a tanévet. A politikus úgy tudja, a beadott pályázatokat a minisztérium érvénytelenítette, az új pályázatokat pedig még csak most fogják kiírni, kevesebb, mint három héttel az iskolakezdés előtt. Hogy a zűrzavar mögött politikai, vagy szakmai okok húzódnak, nem tudjuk, de azt igen, hogy mindez nem szolgálja a tanulók érdekeit – fogalmazott Jakab Péter.

Szerinte ide vezet az, hogy az igazgatók személyére immár nem az önkormányzat szakbizottsága tesz javaslatot, hanem a Kriza Ákosnak alárendelt jegyző. A mostani káosz elsősorban kettejük felelősségét veti fel, így tőlük kérdezzük: mi az oka a fejetlenségnek, hogyan fogják az új, ma még ismeretlen igazgatók megfelelően elindítani a tanévet, mikor lesznek az intézményvezetők kinevezve, illetve miért nem történt ez meg határidőre, és egyáltalán, mi folyik ma a miskolci oktatásban.

Jakab Péter hangsúlyozta, polgármesterré választása esetén nem politikusok által kézivezérelt hivatalnokokra, hanem szakemberekre fogja bízni a miskolci iskolaigazgatók ajánlását, akiknek kinevezéséért minden követ meg fog mozgatni a minisztériumnál is. Az iskolakezdés a gyerekekről szóljon és ne az igazgatók kinevezése körüli hercehurcákról, abból elég volt egy Földes-botrány is – nyomatékosította a jobbikos polgármesterjelölt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum