2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF

Jobbik:Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok munkáját

 – Bérunió helyett a keleti bérszínvonalat tartja fenn a Fidesz-kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi rendelete szerint hazánkba egyre könnyebb külföldi munkaerőt importálni. Ezen felbuzdulva a Fidesz–KDNP-kormány most Ukrajnában keresi a betelepítendő vendégmunkásokat, mondhatni: támogatja a munkaerő-migrációt a magyar munkavállalók kárára.
Míg a Jobbik a nyugati bérekért küzd, addig a Fidesz a keleti bérszínvonalat részesíti előnyben. Sajnálatos, hogy a magyar bérszínvonal felzárkóztatásáért semmilyen küzdelem nincs a kormány részéről, a stratégiai szerződéseiben sem kötötték ezt ki a multinacionális cégek irányába.

A Jobbik a bérunióért európai népszavazást kezdeményez, míg a Fidesz Brüsszelben csak hallgat ez ügyben. Tétlenül nézik, hogy Magyarország teljesen kiürül, több százezren hagyják itt hazánkat az alacsony bérek és a kilátástalan helyzet miatt. 2016-os statisztika szerint a tartósan külföldön munkát vállalók mintegy 1000 milliárd forintot utalnak haza, míg egy 2017. januári adat szerint az Ausztriában munkát vállaló magyarok száma 2012-höz képest megduplázódott. Többek közt ezek az adatok is egyértelműen bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány elüldözi a magyar embereket, és helyüket az olcsó import munkaerővel kívánják pótolni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek