2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:Ébresztő Európa: a polgárháború elérte Kárpátalját!

Polgárháborús állapotok uralkodnak a kárpátaljai Munkácson, miután szombat délután a szélsőséges Jobb Szektor fegyveresei tűzharcba keveredtek egy parlamenti képviselő testőreivel és a kiérkező rendőrökkel. Meg nem erősített sajtóinformációk nehézfegyverzet bevetéséről, több halottról és sebesültről szólnak. Az Ungvárra vezető utakat lezárták, az utcákat lángoló autók szegélyezik, már a titkosszolgálatot és a katonaságot is bevetették.
Munkács már csak egy ugrásra van a kárpátaljai magyarság központjától, Beregszásztól, illetve az országhatártól. Ez már nem a kelet-ukrajnai hadszíntér, és nem egy távoli, elméleti veszély. A sokszor hangulatkeltéssel és alaptalan riogatással vádolt Jobbik korábbi figyelmeztetései tehát sajnos beigazolódtak, a valódi fenyegetést és valódi veszélyt a Jobb Szektor szélsőséges alakulatai jelentik, akik ellen minden tisztességes ukrán és magyar embernek közösen kell fellépnie!

A Jobbik számára kérdéses, hogy a Nyugat által támogatott ukrán kormány a kialakult helyzet eszkalálódása esetén képes lesz-e megvédeni állampolgárait, különös tekintettel a területén élő nemzeti közösségekre. Kárpátalja nem válhat a kelet-ukrajnaihoz hasonló hadszíntérré! Ebben tehát óriási felelőssége van az Egyesült Államoknak, illetve az Európai Uniónak is.

A Jobbik elvárja a magyar kormánytól, hogy tegyen meg mindent a kárpátaljai magyar közösség védelme érdekében, és minden rendelkezésére álló eszközzel hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét a kialakult helyzet súlyosságára és az abban rejlő veszélyekre!

Szávay István, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum