2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Jobbik:dr. Varga-Damm Andrea Facebook-bejegyzését

Figyelmükbe ajánljuk dr. Varga-Damm Andrea Facebook-bejegyzését.
Varga Mihály kozmetikáz!

Az állami szféra jelentős részében az alkalmazottak járandóságát a hónap utolsó napján fizetik ki. Amennyiben az pihenőnapra, vagy ünnepnapra esik, a hónap utolsó munkanapján folyósítják. Így volt ez az idén márciusban, áprilisban, júniusban, szeptemberben. Most december végén pihenőnapra esik az év utolsó napja, s előtte is két pihenőnap van, így tegnap, december 28-án kellett volna a béreket folyósítani. De nem folyósították, mert Varga Mihály kozmetikáz.
Az EU-szabályrendszerében az év utolsó napján meglévő adatok alapján minősítik a költségvetési hiányt, s az államadósságot. Mindegy, hogy azelőtt, vagy azután mi van.
Miután az EU többször figyelmeztette idén a kormányt a hiány nagysága miatt, s éves szinten a GDP 1 százalékának megfelelő strukturális kiigazítást vár el 2019-ben a magyar kormánytól a pénzügyminiszteri tanács, Varga Mihály igyekszik olyan adatokkal teljesíteni az év utolsó napjára, amely nem lesz valós. December 31-én lehet, hogy valós lesz, de egyébként nem. Emellett a GDP-arányos államadósság mértékét is az év utolsó napján meglévő adatokra alapítják. 2017-ben a GDP-arányos államadósság az év utolsó napján 73,6 százalék volt, s nagyon nem tudnának mit hazudni a népnek, ha ennél magasabb lenne. Pedig jó magas az államadósság, hiszen a 2010-es szinten volt 20 ezer milliárdos, mára 31 ezer milliárd forint, de ezzel a GDP-arányos módszertannal el lehet vonni a nép figyelmét az államadósság növekedéséről és tényleges mértékéről.
Szóval, miután magas az államháztartási hiány, azaz kölcsönből finanszírozza az állam az állami kiadásokat, az idén nem fizeti ki ezeket a béreket az államkincstár azért, hogy december 31-ére a valósághoz képest tetszetősebb legyenek a számok.
Az Orbán-kormány mindent csak szemfényvesztéssel csinál, mert a lopást nem lehet mással leplezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum