2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:Csányi Tamás: … és a pedagógusokra gondoltak-e?

Nem először bizonyosodik be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma tökéletesen alkalmatlan az oktatási feladatok ellátására, irányítására. Most is első kézből kapta meg a kritikát a Kásler-minisztérium, amikor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által megkérdezett tanárok elsöprő többsége úgy tapasztalta, hogy a digitális oktatás időszaka alatt semmilyen központi segítséget nem kaptak a napi feladatok megoldásához.

A digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Czunyiné Bertalan Judit – aki mostanában nem a munkája, hanem a férje facebookos ámokfutása miatt került reflektorfénybe – eddigi fejlesztéseit sem ismerhették meg az oktatásban dolgozók. Ellentétben a Maruzsa-Rétvári duó valóságtól elrugaszkodó hurráoptimizmusával a magyar pedagógusok jelentős részének igen komoly problémát jelentett anyagilag is a karantén időszaka, hiszen az otthoni munkavégzés jelentős rezsiköltség-növekedéssel járt, és sokaknak a megfelelő digitális eszközök sem álltak rendelkezésükre, ezért azoknak a beszerzése is a családi kasszát terhelte.

Érthetetlen, hogy miért nem méltatta még csak figyelemre sem a Kásler vezette tárca a szakszervezetnek és a Jobbiknak azt a javaslatát, amely szerint a pedagógusok nettó 100 ezer forintos jutalomban részesüljenek a karantén ideje alatti munkájukért. A nyakunkon lévő második hullám feletti kontroll is egyértelműen kicsúszott a minisztérium kezéből, a beszámolók kaotikus helyzeteket tárnak fel az intézményekben, amelyek sürgős megoldásért kiáltanak.

Felszólítjuk Kásler Miklóst, hogy a pedagógustársadalom erkölcsi és anyagi megbecsülése érdekében tegyen a propaganda helyett végre valódi lépéseket, és azonnali hatállyal emelje a béreket, valamint nyújtson valóban hatékony segítséget a vírusjárvány elleni küzdelemben!

Csányi Tamás

a Jobbik országgyűlési képviselője, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum