2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Jobbik:Arab diákoknak megadja azt Orbán, amit a magyaroknak nem

A Jobbik az elmúlt időszak egyik legarcpirítóbb húzásának tartja, hogy miközben tehetséges magyar diákok ezrei anyagi okok miatt nem jutnak be a hazai felsőoktatási intézményekbe, aközben Orbán Viktor 1400 arab diáknak ajánlj fel ösztöndíjat. Ezzel ismét egy pofont adott a Fidesz a magyar fiataloknak, és folytatja azt a nyolcéves tendenciát, amiben a kormány semmibe veszi őket.

Magyarországon évek óta, a demográfiai aránynál jelentősebb mértékben csökken a felsőoktatási hallgatók száma, a legtöbb esetben anyagi okok lehetetlenítik el a továbbtanulást. Ilyen helyzetben egy felelős kormánynak kötelessége lenne, hogy elsődlegesen a magyar diákokat segítse a továbbtanulásban.  A Jobbik nincs ellene, hogy hosszútávon külföldi diákok számára ösztöndíjat nyújtson a magyar állam, ám ezt a kölcsönösség jegyében kéne megtenni. A magyar fiatalok jelenlegi helyzetét tekintve, elsődlegesen nem külföldi hallgatókon kellene segíteni. Ráadásul nem csak az anyagi helyzet okozza a csökkenő magyar létszámot, hanem a megfelelő előkészítés nélküli új követelményrendszer bevezetése, vagy a nyelvvizsga kötelezővé tétele a bejutáshoz, amely újabb drasztikus visszaesést fog okozni 2020-tól.

A Jobbik elsődlegesen a magyar diákoknak nyújtana segítséget a továbbtanulásban. Fontosnak tartjuk az állami finanszírozású férőhelyek számának növelését, a kollégiumi helyek bővítését, és az albérletárak szabályozását. Emellett a nyelvvizsga 2020-as kötelezővé tételének elhalasztását szorgalmazzuk, hiszen egy ilyen követelmény bevezetése előtt először a megfelelő reformokra lenne szükség. Felszólítjuk tehát a kormányt, hogy a magyar fiatalok, hallgatók problémáit próbálja orvosolni, ők legyenek az elsődlegesen támogatandóak, ne a külföldiek.

 

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…