2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:A reformok működnek? – Miskolc újra adósságspirálban

Orbán Viktor áprilisban milliárdokat ígért Miskolcnak. Az első három már meg is érkezett, bár nem teljesen így gondoltuk: a kormány 3 milliárd forintos hitelfelvételt engedélyezett Miskolcnak, hogy legyen miből felújítani az utakat, hidakat, orvosi rendelőket, óvodákat, vagyis a város képes legyen ellátni a törvényben előírt feladatait.
Ismét bebizonyosodott: nagy bejelentésekből még kis utakat sem lehet építeni, nemhogy autópályát. Bebizonyosodott az is: az önálló forrásteremtésre képtelen városvezetés az elmúlt években végletekig kiszolgáltatta Miskolcot a kormánynak, amely ha ad pénzt épül stadion is, ha nem ad, akkor a gyermekorvosi rendelők felújítására sincs 3 millió, csak hitelből.

A Jobbik ismét felszólítja a miskolci Fideszt: a szokásos bankárpolitika helyett kezdjék el a helyi vállalkozásokra épülő forrásteremtő városgazdálkodás kialakítását, illetve vonjanak vissza olyan költségvetési tételeket, amelyek nem Miskolc, csupán a Fidesz érdekeit szolgálják. Többek között ne költsön az önkormányzat 150 milliót felzárkóztató programokra, 180 milliót a városi közmédiában fideszes sikerpropagandára, 22 milliót a budapesti Századvég tanácsaira, havi 300 ezreket Bayer és haverjai Jobbikot mocskoló műsoraira. Ha már csak ez utóbbit megfogadják, meg is lesz a miskolci egészségügyre szánt – szégyenletesen kevés – 3 millió forint.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum