2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik:A gyermekek és családok védelme érdekben: Rendelje el a Kormány az iskolák és óvodák bezárását!

Jobbik:A gyermekek és családok védelme érdekben: Rendelje el a Kormány az iskolák és óvodák bezárását!

Most már több uniós ország van, amely bezárta közoktatási intézményeit a még komolyabb koronavírus–járvány kialakulásának megakadályozása érdekében. Most hazánkban is a védekezés a legfontosabb feladat. Indokoltnak látja és azt is követeli a Jobbik, hogy a kormány rendeljen el tanítási szünetet és zárja be iskoláinkat, óvodáinkat azonnali hatállyal. Azért látjuk szükségesnek ezt az intézkedést, mert minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy megakadályozzuk, hogy még nagyobb járvány alakuljon ki Magyarországon. Gyermekeink, az őket tanító pedagógusok és áttételesen a több százezer család védelme kell, hogy az első legyen most.

 

A Jobbik azt is javasolja – összhangban más országok hasonló gyakorlatával -, hogy az Olaszországból visszatérő magyar és külföldi állampolgárokat hétfőtől kötelezzék két hetes házi karanténra. Mindezekre azért van szükség, mert az elmúlt napokban észlelt új koronavírus gyanús esetek jó része a fertőzött olasz területekhez kötődik.

 

Tekintettel arra, hogy több gyanús eset az előző napokban fuvarozókkal kapcsolatban merült fel, azt javasoljuk a kormánynak végezzen kiemelt ellenőrzéseket a teherszállító közúti vállalkozásoknál és segítse minden védekezéshez szükséges eszközzel munkájukat a munkavállalók és családjaik védelmében.

 

A Jobbik továbbra is felszólítja Orbán Viktort, hogy a lakosság megnyugtatása és a magyar emberek biztonságának érdekében mentse fel tisztségéből a járvány elleni védekezés irányítására alkalmatlan Kásler Miklós, EMMI minisztert.

 

A Jobbik kitartást és sok erőt kíván a védekezésben résztvevő személyeknek és köszönjük eddigi áldozatos munkájukat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum