2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:A Beneš-dekrétumok áldozataira emlékezik a Jobbik

Pontosan 70 éve, 1945. augusztus 2-án adták ki a hírhedt Beneš-dekrétumokat, melyek a Csehszlovákia területén élő magyar és német nemzetiségű állampolgárok totális jogfosztását mondták ki. A rendelet hatálya alá tartozók elvesztették állampolgárságukat, állásukat, megvonták a nyugdíjellátásukat. A magyar hallgatókat kizárták az egyetemekről, betiltották az anyanyelv használatát, feloszlatták a magyar kulturális egyesületeket, a bankbetétjeiket pedig egyszerűen zárolták. A népbíróságok futószalagon ítélték el a magyarokat, 75 ezer esetben mondták ki, hogy az illető háborús bűnöket követett el, és kiutasították az országból. Az elűzött magyarok 160 ezer holdnyi földet és 15 700 lakóházat kényszerültek átadni az új lakóknak. Összesen 76 616 magyar embert űztek el szülőföldjéről és kényszerítettek a trianoni határon belülre.

Az elmúlt negyed évszázad magyar diplomáciájának szégyene, hogy a kommunizmus bukása után a gyalázatos Beneš-dekrétumok még mindig hatályban vannak, arra sem a Lisszaboni Szerződés, sem az EU alapjogi chartája nem vonatkozik.

A Jobbik kormányra kerülve minden diplomáciai lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy a jogfosztott magyar emberektől bocsánatot kérjenek, családjaik, leszármazottaik pedig méltó és tisztességes kárpótlásban részesüljenek.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum