2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik-tisztújítás: 93 százalék jelölte Vona Gábort elnöknek, 12 alelnökjelölt szerezte meg szükséges jelölésszámot

Jobbik-tisztújítás: 93 százalék jelölte Vona Gábort elnöknek, 12 alelnökjelölt szerezte meg szükséges jelölésszámot

A hétvégén tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken azokat a személyeket, akiket a Jobbik elnöki és alelnöki tisztségében szeretnének látni. A nemzeti párt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot s indulhatott el akár az elnöki, akár az alelnöki megbízatásért.
A jelöltállítás folyamata megmozgatta a párt szervezeteit, magas aktvitás mellett 700 küldöttet regisztráltak a kongresszusra.

Hivatalos elnökjelölt az lehet, aki a beérkezett jelölések legalább 20 százaléka elnöknek jelöl, míg alelnökjelöltként az indulhat, aki legalább 10 százalékos jelölési arányt szerez meg a jelölési folyamatban részt vett szervezetek segítségével.

A jelölések összesítése alapján egy elnökjelölt és 12 alelnökjelölt lépte át a jelöltállítási küszöböt.

Az elnökjelölési folyamatban részt vett szervezetek 92,8 százaléka Vona Gábort jelölte a Jobbik elnöki tisztségére, így egyedül ő lépte át a 20 százalékos érvényességi küszöböt.

Az alelnök jelölési folyamatban résztvevő szervezetek 84,1 százaléka Volner Jánost, 75,1 százaléka Toroczkai Lászlót, 71,6 százaléka Z. Kárpát Dánielt, 65,6 százaléka Sneider Tamást, 47,9 százaléka Hegedűs Lorántnét, 47 százaléka Novák Elődöt, 46,7 százaléka dr. Fülöp Eriket, 38,4 százaléka Janiczak Dávidot, 21,6 százaléka Kepli Lajost, 17,5 százaléka Murányi Leventét és dr. Gyüre Csabát, 14,9 százaléka Bana Tibort jelölte alelnökjelöltnek, így mindannyian átlépték az induláshoz szükséges 10 százalékos küszöböt.

A két évvel ezelőtti tisztújító kongresszushoz képest nagyobb arányban vettek részt a jobbikos alapszervezetek mind az elnök-, mind az alelnök-jelölési folyamatban, mindössze 20 szervezet mondott le hivatalosan az elnökjelölés és 13 az alelnökjelölés jogáról.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum