2021. 09. 29. szerda

Mihály
1 EUR 359 HUF
1 GBP 418 HUF

Jobbik: Legyen Martinkertvárosban is kultúrház

A martinkertvárosiak évek óta szorgalmazzák: legyen a városrészben is kultúrház, ahol összejöhetnek a helyiek. A Jobbik támogatja az elképzelést, már a helyszínre is javaslatot tettek Miskolc polgármesterének, hangzott el a néppárt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Évek óta hiába keresik meg a helyi fideszes képviselőket a kultúrház igényével a lakók, mindig azt a választ kapják, nincs erre alkalmas épület, így a legtöbb közösségi rendezvényt magánportákon kénytelenek a martinkertvárosiak megtartani, mondta a városrész jobbikos szervezője. Cseléné Figula Edina szerint jogos elvárás egy olyan közösségi tér, ahol akár a gyerekeknek, akár a nyugdíjasoknak programokat lehet szervezni, az erre alkalmas épületet pedig meg is találták.

A Balassa út 40. alatti ingatlan évek óta üres, korábban a gyermekjóléti szolgálat kezelésében volt, jelenleg folyamatban van az önkormányzat részére történő visszaadása, ezt már Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta, hozzátéve, a városvezetés még nem döntött az épület hasznosításáról.

A néppárti politikus közölte: levélben kereste meg Kriza Ákost, javasolva, hogy a jövőben az ingatlan kultúrházként üzemeljen. „Remélem polgármester úr nem csinál ebből pártpolitikai kérdést, hiszen Martinkertvárosnak szüksége van közösségi térre” – mondta Jakab Péter. Jelezte azt is, amennyiben az épület felújításhoz szükséges forrás nem áll rendelkezésre a város kasszájában, úgy a Jobbik a parlamentben fogja javasolni, hogy a központi költségvetés terhére valósuljon meg a beruházás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Előválasztási Bizottság kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott hamis offshore-vádakat tartalmazó beadvá…

További cikkek

Úgy tűnik nincs megállás Tordai István „szerepváltásában”, aki korábban olyannyira sikeresen játszotta el a 007-es ügynököt, hogy most egy újabb kisfi…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum