2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Jelölőgyűlés és mandátumok éjszakája

Jelölőgyűlést tart a kormányváltó Összefogás (MSZP, Együtt, DK, PM, Liberálisok) két miskolci országgyűlési képviselőjelöltje, Nagy-Korsa Judit (1. vk.) és dr. Varga László (2. vk.) február 17-én, hétfőn, 17 órai kezdettel Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában (Görgey Artúr utca 5.) Az érdeklődők itt megismerkedhetnek a két jelölttel, s aláírásukkal ajánlhatják is őket. Ez utóbbit napközben természetesen az MSZP Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumában is megtehetik.
Másnap, február 18-án szervezi meg az Összefogás a mandátumok éjszakáját. Ha valakinek az időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy napközben írja alá az ajánlóíveket, akkor azt kedden akár éjfélig is megteheti: 8 és 24 óra között várják a választópolgárokat az MSZP Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumában.

Mint ismert, az országgyűlési képviselőjelölteket az új választási szabályok szerint már nem ajánlószelvényük (közkeletűbb elnevezésük szerint kopogtatócédulájuk) leadásával ajánlhatják a választók, ilyen szelvény most már nincs is.

Jelölt akkor lehet valaki, ha a helyi választási iroda által kiadott ajánlóíveken sikerül összegyűjtenie legalább 500 választópolgár érvényes ajánlását. Ha ez megtörtént, a területileg illetékes választási bizottság nyilvántartásba veszi, mint országgyűlési képviselőjelöltet.

Az Összefogás miskolci jelöltjeire az MSZP Corvin u. 9. szám alatti irodájában a hét többi napján is leadhatják ajánlásukat a választópolgárok, szerdán és csütörtökön 8 és 16 óra, pénteken 8 és14 óra között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…