2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Ismételten bebizonyosodott, hogy csak a Jobbik védi a közpénzeket

A közpénzek felhasználásával ellentétben a miniszterelnök szándékai mára átlátszóvá váltak. Az Országgyűlés alakuló ülésén tett kijelentése, mely szerint le fogják győzni az offshore lovagok praktikáit és az érdemtelen állami kifizetéseket, a Jobbik által kivizsgált és a széleskörű közvélemény elé tárt tények alapján teljességgel kiüresedett. A hangzatos szavakkal szemben a valóság az, hogy a szavak szintjén a nemzeti érdekekért harcoló Fidesz  a Gyurcsány és Bajnai nevével fémjelzett korszak offshore ügyleteit is megszégyenítő módon, az alapvető nyilvánosságot is kizárva átláthatatlan, teljességgel ismeretlen tulajdonosi összetételű szervezetek számára juttat súlyos milliárdokat.
A Jobbik kitartó és hosszú hónapok óta tartó kutató munkájának eredményeképpen mára több mint ezer fejlesztési támogatásban részesült szervezet tételes átvilágítása történt meg. Mintegy fél tucat írásbeli kérdés megfogalmazásával hívtuk fel a szaktárca figyelmét az elmúlt két év folyamán sorozatosan előforduló visszaélésekre, az Alaptörvény, a nemzeti vagyonról szóló törvény, az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseinek súlyos megsértésére.

Megdöbbenéssel állapítottuk meg, hogy a miniszter asszony – a válaszok tanúsága alapján – nemhogy érdemi intézkedéseket tett volna a kialakult helyzet kezelésére, hanem láthatóan fel sem fogta az ügy súlyát. A hazai adófizetők pénzének offshore lovagoktól való megvédése érdekében erkölcsi és törvényi kötelességünknek tettünk eleget március elején, amikor büntetőfeljelentéssel fordultunk a Fővárosi Főügyészséghez. Az ügyben a hatóságok visszajelzése alapján a nyomozás elrendelésre került, a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van.

Elért eredményeink megerősítéseként tekintjük, és egyúttal üdvözöljük, hogy a legutóbbi írásbeli kérdésünkre adott miniszteri válasz tartalmára való tekintettel az LMP szintén kötelességének érezte, hogy büntetőeljárást kezdeményezzen. Senki se gondolja azonban, hogy megállunk félúton! A teljes magyar közvélemény joggal tart igényt a közösség rendelkezésére álló források felhasználásának teljes körű, átlátható és mindenre kiterjedő nyilvánosságára.

Minthogy az Orbán-kormány a jelek szerint ezt nem tudja, és nem akarja biztosítani, közérdekű adatok kiadása iránti pert indítunk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, hogy a súlyosan forráshiányos hazai kis-, illetve középvállalkozások helyett Gibraltáron, a Csendes-óceánon levő Vanuatui Köztársaságban, Cipruson, a Brit Virgin-szigeteken, a Seychelles-szigeteken, a Marshall-szigeteken, a Karib-tengeri Belize-en, Panamán bejegyzett szervezetek részesülnek az adóforintjainkból. A továbbiakban sem hagyunk fel a közpénzek megcsapolóinak beazonosításával és számonkérésével, belátható időn belül valamennyi vállalkozásfejlesztésre vonatkozó pályázati forrás felhasználását tételesen ellenőrizni fogjuk.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum