2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ismét lesz fáklyás felvonulás Miskolcon

Ma – akár csak 1848-ban – „se parlamentnek felelős kormányzat, se sajtószabadság nincs”.

Ismét megrendezik Miskolcon a hagyományos március 14-i fáklyás felvonulást: ezúttal a kormányváltó erők közös szervezésében. Minderről dr. Varga László, az MSZP miskolci ügyvezető elnöke, Debreczeni József, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Tóth László, az Együtt regionális koordinátora számolt be kedden Miskolcon, a pénteki felvonulás kiindulási és egyben érkezési helyszínén, az ország első egész alakos köztéri Kossuth-szobrával büszkélkedő Erzsébet téren.

Varga elmondta: a ’90-es évek elején, az MSZP szervezésében indult először útjára a fáklyás felvonulás, azóta hagyományosan minden évben megrendezik. Célja a tiszteletadás, a 1848/49-es forradalom hősei előtti főhajtás, ugyanakkor emlékezés az akkori követelésekre, a 12 pontra. Mint mondta, a kormányváltók, azaz az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP szövetségének céljai sok mindenben megegyeznek azokkal a célokkal, amelyet az egykori ’48-asok tűztek ki maguk elé: egy demokratikus, szabadabb, igazságosabb Magyarországot hoznának létre.

A márciusi ifjak követelése közül több ma aktuálisabb, mint a rendszerváltás óta bármikor. Erre Debreczeni József mutatott, rá, példaként azt hozta fel, hogy ma – akár csak 1848-ban – „se parlamentnek felelős kormányzat, se sajtószabadság nincs 2010 óta”.

A fáklyás felvonulás március 14-én, pénteken, 17 órakor kezdődik az Erzsébet téren. A rendezvényen felszólal Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője, Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Debreczeni József, dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke és a kormányváltók miskolci országgyűlési képviselőjelöltjei, Nagy-Korsa Judit, illetve dr. Varga László.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…