2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Írásbeli kérdéssel fordul a Demokratikus Koalíció a kormányhoz: Teszteljék a külföldről érkezett maszkokat, hogy kiderüljön, alkalmasak-e egyáltalán a használatra!

Írásbeli kérdéssel fordul a Demokratikus Koalíció a kormányhoz: Teszteljék a külföldről érkezett maszkokat, hogy kiderüljön, alkalmasak-e egyáltalán a használatra!

A finn kormány bejelentette, az általuk külföldről rendelt maszkok sajnos megbuktak a különböző teszteken, a kórházi használatra alkalmatlanok. Ugyanis ezek a maszkok nem nyújtanak megfelelő védelmet viselőik számára, ami a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknál kiemelten fontos, hiszen folyamatosan ki vannak téve a vírusfertőzésnek.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, és azt javasolja, végezzenek tesztet Magyarországon is a külföldről érkezett maszkokon. Az emberi élet nem játék, nem lehet ekkora veszélynek kitenni az egészségügyi dolgozókat, akik folyamatosan, a nap minden órájában betegekkel érintkeznek. Ha a maszkok nem alkalmasak a hatékony védelemre, akkor óriási felelőtlenség azzal hitegetni bárkit, hogy biztonságos a használatuk!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…