2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Illegális hulladék vita-Miskolc 3.

Miskolc Bábonyi Bércen hiába van Felügyelői kötelezés, egyenlőre ott nem kezdik meg az illegális hulladék felszámolását.
Dobos Tímea sajtószóvivő arról számolt be, http://hvg.hu/itthon/20110829_miskolc_szemettelepek , hogy a város egyes közterületein – Hideg-sor, Teleky-sor, Számozott utcák, Tetemvár és környéke, Lyukóvölgy – Elnök és Nehéz utcák közterületein megrendelte a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-től az illegális hulladékok elszállítását. Az összes helyszín kitakarításának befejezési határideje 2011. szeptember 15.

Nem számolt be a város szóvivője a Felügyelőség 2011.Június 08.-án Bábonyi Bérc terület kötelezésére, (nem értesítés) melyben arra kötelezik Miskolc önkormányzatát, hogy 15, ill 30 napon belül a jelzett területekről szállítsák el a közterületen lévő illegális hulladékot.

https://acrobat.com/app.html#d=jRMdBKxd5MR5*9fLhpO3pQ

Jelen kötelezésnek Miskolc határidőre nem tett eleget és a városháza szóvivője sem nyilatkozott, hogy ennek a kötelezésnek mikor tesznek eleget, mivel a miskolci állampolgárok szeretnének hozzájutni alkotmányos alapjogaikhoz a tiszta, egészséges biztonságos környezethez, melynek biztosítása az önkormányzat feladata.

A város szóvivője arról sem számolt be, hogy miért nem teszik meg azon intézkedéseket, melynek következtében az eltakarítást követően megszűnne az újabb illegális szemétlerakás.

/kötelező közszolgáltatás igénybevétele, guberálás megszüntetése, terület ellenőrzése, tiszta udvar rendes ház rendelet érvényesítése, stb/

Így jelen állás szerint az illegális szemétlerakók felszámolását követően a szóvivő szerint is azonnal újraképződnek az illegális hulladéklerakók, és nemsokára újra össze lehet takarítani adófizetők által beadott pénz felhasználásával.

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…