2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Illegális bevándorlás – Szijjártó Péter: Magyarország csak a bevándorlást csökkentő uniós határozatot támogat

Illegális bevándorlás – Szijjártó Péter: Magyarország csak a bevándorlást csökkentő uniós határozatot támogat

Magyarország kizárólag a bevándorlás csökkentését célzó uniós határozatot tud támogatni, az unió bevándorlással kapcsolatos javaslata azonban inkább ösztönzi a migrációt, ahelyett hogy arról szólna, hogyan csökkentsük az Európába való bevándorlás mértékét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli találkozója előtt.
Szijjártó Péter teljes egészében elfogadhatatlannak nevezte az uniós külügyi főképviselő bevándorlással kapcsolatos határozati javaslatát, amelyet a hétfői ülésen kíván elfogadtatni a tagországok minisztereivel.
Hangsúlyozta: az előterjesztés semmit nem mond a külső határok védelméről, valamint a schengeni zóna túlélésére sincs javaslata. “Rendkívül kiegyensúlyozatlan. A régi rossz megközelítéseket tartalmazza, teljesen elhibázott koncepció mentén” – fogalmazott.
Sajnálatát fejezte ki, hogy a határozat több elemet használ az olasz miniszterelnök migrációs javaslatcsomagjából, de nem építi be a magyar miniszterelnök által előterjesztett Schengen 2.0 terv elemeit.
Kijelentette: a javaslatot Magyarország csak akkor tudja elfogadni, ha a határvédelemre vonatkozó kötelezettségeknek való megfelelés és a Schengen 2.0 nevű magyar migrációs javaslatcsomagra való hivatkozás is belekerül a határozatba, valamint az, hogy a hot spotokat – az uniós üzemeltetésű menedékkérő-regisztrációs központokat – az unió területén kívül kell létrehozni, annak érdekében, hogy már ott eldőlhessen, ki jogosult arra, hogy beléphessen az Európai Unió területére – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter véleménye szerint az is elfogadhatatlan, hogy a szöveg csak arról beszél, hogy támogatni kell azokat az országokat, ahonnan a migráció elindul Európába, de arról nem tesz említést, hogy milyen feltételekhez köti ezt a támogatást. Az európai adófizetők pénzét úgy kellene felhasználnia a támogatott országnak, hogy annak nyomán csökkenjen a kivándorlás és az Európába érkező bevándorlás – mondta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum