2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Így vigyáz a közvagyonra a miskolci önkormányzat

A Miskolc Holding és a Miskolci Ingatlankezelő szerint alaptalan volt a Jobbik feljelentése az önkormányzat cégeivel szemben, miután a rendőrség megállapította, hogy azok mindent megtettek az önkormányzati vagyon védelmében: többek között nem hagyták azt sem, hogy a gettók lakói kifizetetlen számlákkal károsítsák meg a várost. A Jobbik szerint az elmúlt évek tapasztalata nem ezt bizonyítja.

A Szendrei utcai telepen a feljelentést megelőző időszakban a bérlők több mint 7 millió forint lakbérhátralékot, és 3,2 millió vízdíjhátralékot halmoztak fel. A miskolciak eldönthetik, mi mindent tehetett az önkormányzat azért, hogy ezt megelőzze – mondta keddi tájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint nehezen hihető, hogy az önkormányzati cégek mindent elkövetnek Miskolcon a közvagyon védelmében akkor, amikor nemcsak hagyják a milliós tartozások felhalmozását, de például a Miskolci Hőszolgáltató 2013 végéig 1,5 milliárd tartozást – értékvesztés címszóval – el is engedett a fészekrakókhoz hasonló notórius nemfizetőknek.

Jakab szerint az sem a felelős gazdálkodást támasztja alá, hogy a MIK Zrt. 2012-ben maga javasolta a Fidesznek – amely azt meg is szavazta -, hogy önkényes lakásfoglalók és jogcím nélküli lakáshasználók is kaphassanak önkormányzati lakást. Mint ahogy a MIK javasolta azt is, hogy emeljék meg “gettófelszámolás” címszóval a lelépési pénzt kétmillió forintra például a számozott utcákban élők számára.

Jakab Péter jelezte: a Jobbik a jövőben is a hatóságokhoz fog fordulni minden olyan ügyben, ahol felmerül a miskolciak megkárosításának gyanúja, még akkor is, ha kevés esélyt látnak arra, hogy a nyomozószervek valaha is szembe mernek majd fordulni a jelenlegi hatalommal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum