2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Idén is lesz csanyiki majális

A szokott helyen, a Csanyikban várja a miskolciakat május 1-jén az MSZP. Lesz műsor, vendéglátás, családi program.
Mindezt dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke és dr. Simon Gábor miskolci önkormányzati frakcióvezető, a párt miskolci elnöke jelentette be szerdán.

Elmondták: a miskolciak számára évtizedeken keresztül egyértelmű volt, hogy a majális egyet jelent a Csanyikkal. Közösen ünnepeltek a miskolciak, a miskolci pártok a népszerű kirándulóhelyen, egészen addig, amíg a fideszes városvezetés úgy nem döntött, hogy elköltözteti a megszokott helyszínről a rendezvényt. Az MSZP viszont ragaszkodik a Csanyikhoz, mint ahogyan ragaszkodnak ahhoz a miskolciak is: 2012 óta a párt május 1-jei csanyiki rendezvényeire minden évben több ezren látogattak ki.

Hangsúlyozták, hogy május 1-je világszerte a munkásmozgalom napja, vagyis a majális nem polgári piknik, ahogyan azt a jelenlegi városvezetés értelmezi. Az MSZP számára a bérből és fizetésből élők képviselete a legfontosabb, ezért tesznek is azért, hogy a dolgozók, a már nyugdíjas dolgozók, a családok méltó körülmények között, a szokásos helyszínen ünnepelhessenek. Ezért szervezik meg idén is a csanyiki majálist.

Az MSZP a hagyományokhoz híven május 1-jén, délelőtt 11 órától most is sátorral, vendéglátással, vásározókkal, szabadidős programokkal várja a miskolciakat. Az esemény jó alkalom arra is, hogy azok, akik egyetértenek az MSZP népszavazási kezdeményezéseivel, azaz az állami cégek 2 millió forintos bérplafonjának bevezetésével, illetve az állami földeladások leállításával, aláírják a népszavazás kitűzését kezdeményező ívet. Noha a vasárnapi boltzár ügyében a kormány meghátrált, eltörölték a kifogásolt törvényt, az MSZP továbbra is népszavazást szeretne az ügyben. Ennek egy oka van: nem hisznek a Fidesznek, hiszen a kormányzattól kitelik, hogy bármikor visszaállítsa a most eltörölt korlátozást.

A helyszínen képviselői fogadóórákat is tartanak: dr. Varga László országgyűlési képviselő 11 és 13 óra között, Bartha György önkormányzati képviselő 11.30 és 12.30 óra között, dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő 12 és 14 óra között, Gúr Nándor országgyűlési képviselő 12.30 és 13.30 óra között, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő pedig 13.30 és 14.30 óra között.

Forrás:eszon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek