2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Helyi termék fejlesztése – pályázatok

A Borsod-Torna-Gömör Egyesület mint helyi LEADER akciócsoport működési területén, mely 77 települést foglal magába, pályázatot hirdetett a Helyi Fejlesztési Stratégia 5 témakörében a vidék gazdasági fejlődése érdekében.

A rendelkezésre álló keret összesen több mint 730 millió Ft. A pályázatokat 2020-ig eltérő időpontokban meghatározott szakaszokban lehet benyújtani, de a következő szakasz zárása két intézkedés tekintetében 2018. augusztus végén várható.
A felhívás témakörei:
Helyi termékek előállítása
Príma porta kialakítása
Helyi termék napok rendezése
Kreatív közösségek kialakítása
Társadalmi innovációk támogatása

Helyi termékek előállítására rendelkezésre álló keretösszeg: 255.000.000 Ft.

A Príma porta, mely olyan nyitott porta, ahol a helyi, hagyományosan előállított, ökológiai termékek vásárolhatók és fogyaszthatók. Támogatási keret: 267.110.337 Ft.

Helyi termék napok rendezvények lebonyolításához szükséges eszközök, szolgáltatások és a kapcsolódó marketing tevékenység támogatására 79.500.000 Ft.

Kreatív közösségek kialakítása, melynek célja a közösség aktivitásának erősítése, a hagyományok ápolásának segítése, a fiatalok helyben tartása, tudás átörökítése.
Keretösszeg: 90.000.000 Ft.

Társadalmi innovációk támogatásának célja többek között a helyi foglalkoztatás fejlesztése, az infokommunikációs technológiák társadalmi elterjesztése, térségi önellátás és a társadalmi szolidaritás megerősítése.
Keretösszeg: 39.000.000 Ft.

További információ: Lengyelné Bencze Viktória, munkaszervezet vezető
Telefon:30/460-3138
E-mail: btge@t-online.hu

A témához kapcsolódó cikkünk: Príma porta, házi remek – pályázatok https://www.bazpaktum.hu/news.php?id=77

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum projekt támogatja a helyi termékek és szolgáltatások fejlesztését. Eszközök: elektronikus kataszter kialakítása, rendezvények, sajtóinformációk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…