2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Hány lakást kapnak még a számozott utcaiak?

Ezt a kérdést tette fel keddi sajtótájékoztatóján Jakab Péter, miután a Fidesz és az MSZP úgy döntött, a miskolci városvezetés által tavaly megszavazott 30 helyett idén már 60 önkormányzati lakást adnak a számozott utcaiaknak.

A Jobbik miskolci frakcióvezetője szerint mára egyértelművé vált, hogy a Fidesz telepfelszámolása pusztán annyit jelent, hogy a számozott utcaiakat Miskolc más pontjaira költöztetik olyan önkormányzati lakásokba, amelyek után még csak bérleti díjat sem kér a város. Mindez összhangban van a kormány 91 milliárdból finanszírozott országos telepprogramjával – hívta fel a figyelmet Jakab Péter –, amely elvárásként fogalmazza meg a telepeken élők beköltöztetését a normál lakóközösségekbe.

Az erről szóló kormányzati dokumentum szó szerint így fogalmaz: “A telepfelszámolás során, ahol lehetséges, javasolt a településen vagy a környékbeli városokban integrált környezetben rendelkezésre álló üres lakások felhasználása”. Jakab Péter szerint ez azt jelenti, hogy a Fidesz “csak az integrációra szánt milliárdok elköltését bízza Farkas Flóriánra, a problémás családok felzárkóztatását meghagyja Mari néninek és Józsi bácsinak az Avason”.

A Jobbik választ vár Miskolc fideszes vezetésétől: hány lakást fognak még megszavazni a számozott utcaiaknak, és hol lesznek ezek kijelölve? A Jobbik szerint súlyos hiba a telepeket beköltöztetni a normál városrészekbe, ehelyett a törvényeket kellene beköltöztetni a telepekre. Mint Jakab Péter fogalmazott: “a bűnözőknek börtönt, a tisztességes embereknek munkát kell adni, a 91 milliárdból pedig egyetlen felzárkóztató programot kell segíteni, a bérfelzárkóztatást, a béruniót”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…