2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

Hány főzőkonyhát zárnak be Miskolcon?

Erre a kérdésre vár választ a Jobbik, Miskolc polgármesteri hivatalában ugyanakkor még azt sem tudják, mennyi volt eddig.
A Jobbikhoz több helyről is olyan információ jutott el, hogy főzőkonyhákat zárnak be Miskolcon, miután a fideszes vezetés egy maglódi – ma már Budapestre bejegyzett – cégnek adta át a város közétkeztetését. Jakab Péter az erről tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a városvezetés azt ígérte, a cég fel fogja újítani a város konyháit, ezt pedig az önkormányzat szigorúan ellenőrizni is fogja.

A jobbikos politikus az igazság kiderítse érdekében közérdekű adatigényléssel fordult a Polgármesteri Hivatalhoz, ahonnan azonban azt a választ kapta, hogy a hivatal nem tudja, hány főzőkonyha volt eddig, azt sem, hányat zártak be az elmúlt időszakban, és azt sem tudják, hogy szeptembertől hány főzőkonyha fog működni a városban. Jakab Péter szerint ez két dolgot jelenthet: a városvezetést hidegen hagyja, mi történik a miskolci közétkeztetésben, hiszen a legalapvetőbb információkat sem tudják, vagy nagyon is tudják, csak nem kívánják a miskolciak elé tárni.

A Jobbik felszólítja a miskolci városvezetést: „ne szórakozzanak, pláne ne üzleteljenek a gyermekek, idősek étkeztetésével. Valljanak színt, hány főzőkonyha fog zárva maradni szeptembertől Miskolcon, és milyen okból?” Jakab Péter jelezte, a Jobbik közérdekű adatigényléssel kereste meg a konyhákat üzemeltető budapesti céget is, hátha ők tudják, hány főzőkonyhát vettek át áprilisban, és hányat fognak szeptembertől üzemeltetni. Választ egyelőre nem kaptak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek