2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Hamisítják a statisztikát a miskolci rendőrségen?

A Jobbik szerint valótlan statisztikai adatot tartalmaz a miskolci rendőrkapitány éves beszámolója, ami felveti a kérdést, vajon a többi adat fedi-e a valóságot.

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, korábban is voltak már pletykák arról, hogy a rendőrség „kozmetikázza” a statisztikát azért, hogy legalább papíron csökkentsék a bűnözés növekedését, ezt azonban tényszerűen nehéz bizonyítani.

Mint mondta, a miskolci rendőrkapitány ez évi beszámolójában ugyanakkor szerepel egy olyan, hozzá „közelálló” adat, amely igazolja ezeket a feltételezéseket:

„Bogyay Ferenc kapitány úr szerint a miskolci rendőrség 2012-ben 13 személyt állított szabálysértési bíróság elé közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt, ami sajnálatos ugyan, de fedi a valóságot”- mondta a politikus emlékeztetve a Szebb Jövőért múlt év decemberi avasi sétájára. „Az azonban már csak kapitány úr vágyait tükrözheti, hogy ugyanezt megtették 2011-ben is”- fogalmazott a képviselő.

A Miskolci Rendőrkapitányság állítja ugyanis, 2011-ben is bíróság elé állítottak 13 „egyenruhás bűnözőt”, erről azonban épp csak a bíróság nem tud semmit, húzta alá a Jakab, akit erről közérdekű adatközlés során tájékoztatott a Miskolci Járásbíróság.

„Elképesztő, hogy a borsodi megyeszékhelyen a rendőrség csak úgy beír nem létező dolgokat a hivatalos statisztikákba. Ezek után milyen alapon döntse el akár a választópolgár, akár a rendőrségi beszámolóról szavazó képviselő, hogy melyik adat valós, és melyik hamis. Miskolcon tavaly több, mint 100 százalékkal nőtt a közrend elleni bűncselekmények száma. Ez most akkor valós adat, vagy a valóság ennél is rosszabb” – tette fel a kérdést Jakab Péter.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek