2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Gyurcsány Ferenc fb posztja: Pittella kezdeményezte, hogy függesszék fel Robert Fico pártjának tagságát

Gyurcsány Ferenc fb posztja: Pittella kezdeményezte, hogy függesszék fel Robert Fico pártjának tagságát

Gianni Pittella, az Európai Parlament baloldali frakciójának vezetője kezdeményezte, hogy függesszék fel Robert Fico szlovák miniszterelnök pártjának tagságát az Európai Szocialisták Pártjában. Pittella szerint Fico az európai baloldali progresszív politikával összeegyeztethetetlen menekültellenes kijelentéseket tett. Orbán Viktor menekültellenes politikája az európai jobboldalon páratlan. Ezt bizonyítja, hogy a Bizottság közös menekültpolitikáról szóló javaslatát a tegnapi tanácsülésen a magyaron kívül az összes jobboldali kereszténydemokrata kormány elfogadta, így Orbán Viktor egyedül maradt a menekültellenes véleményével még az európai jobboldalon is.

Óvatosan kérdezném: az Európai Néppártnak nem kéne követnie a Szocialisták és Demokraták példáját? Ha az európai baloldal kiveti magából a nyíltan menekültellenes politikusokat, akkor halkan kérdem: nem ugyanez lenne az európai jobboldal feladata is?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum