2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Gyurcsány befejezte az üzleti tevékenységét és 446 millió forint adót fizet

Gyurcsány Ferenc befejezte üzleti tevékenységét. 2016-ban eladta a korábban tulajdonában volt ipari vállalatokat. A vállalatok ellenértékeként a pártelnök tulajdonában lévő Altus Portfolió Kft. mintegy kétmilliárd-négyszázmillió forint vételárat kapott. Az Altus Portfólió Kft. a bevétel után 270 millió forint árfolyamnyereség adót fizet.
Az adózás utáni eredmény egy részét, mintegy egymilliárd-száznyolcvanmillió forintot a társaság osztalékként kifizetett, amely után Gyurcsány Ferenc további 176 millió forint forrásadót fizetett meg.

Gyurcsány Ferenc a megkapott osztalék kisebb részét átadta feleségének, Dobrev Klárának és az így megosztott jövedelmet közösen különböző értékpapírokba, részvényekbe, kötvényekbe, egyebek mellett magyar állampapírokba fektették.

A pártelnök vagyonnyilatkozata az Országgyűlés Hivatalánál nyilvánosan elérhető, felesége vagyonnyilatkozatát pedig – amely ugyan a jogszabályok szerint nem nyilvános – Dobrev Klára a DK honlapján február 1-jén nyilvánosságra hozza. Gyurcsány Ferenc gyermekeinek nincs saját vagyona.

Gyurcsány Ferenc és a tulajdonában álló vállalkozás összesen 446 millió forint adót fizet. Ahogy Gyurcsány Ferenc a vállalkozásai után korábban is Magyarországon fizetett adót és Magyarországon teremtett közel ezer munkahelyet, úgy most üzleti tevékenysége befejeztével is itthon, a magyar emberek közös kasszájába fizeti be az adót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…