2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Gyöngyösi Márton: Ezért támogattam az egységes európai vakcinaigazolást

 A közelgő nyári szezon kapcsán felvetődő kérdések is jól mutatják, hogy a válság csakis egységes európai fellépéssel kezelhető.
Ezért most minden politikai szereplőnek azon kell dolgoznia, hogy az európai polgároknak mielőbb visszaadhassuk a mozgás szabadságát, nem utolsó sorban pedig megmenthessük a tömegeknek megélhetést adó turisztikai iparágat. Meggyőződésem, hogy a vírus leküzdésének egyetlen valódi, és hatékony módja az oltás. Az oltakozási hajlandóságot pedig a független szakmai szervezetekbe vetett bizalom által lehet csak növelni.

Ezért is tartottuk aggályosnak, hogy az Orbán-kormány zsarolással és nyomásgyakorlással igyekezett az embereket afelé terelni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által még nem vizsgált és jóváhagyott vakcinákat válasszanak.

Ezzel együtt meggyőződésünk, hogy a kínai és orosz gyártók vakcinái is megkapják hamarosan az ENSZ egészségügyi szervezetének, a WHO-nak az engedélyét, az európai államok többsége pedig nem fog diszkriminálni az EMA és a WHO engedélye, keleti és nyugati vakcinák között.

A legkedveltebb turistacélpontnak számító országok egy része (pl. Görögország, Ciprus, Horvátország) egyébként már most világossá tette, hogy – nagyon helyesen – nem fog diszkriminálni egyetlen turistát sem a vakcina alapján. Persze a legjobb megoldást a bizonytalanságra továbbra is az jelentené, ha az orosz és kínai gyártók beadnák az EMA-nak engedélyeztetésre az oltóanyagukat.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a mozgás szabadságának mielőbbi visszaállítása érdekében fontos volt, hogy lefektessünk egy egységes európai szintű szabályozást. Ezért támogattam a kezdeményezést.

Jólétet minden magyarnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…