2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Gyermekvédelmi intézetet költöztetne a Fidesz Perecesre?

A kérdés azok után merült fel, hogy a Jobbik önkormányzati képviselőjéhez olyan információk jutottak el, miszerint az Egyetemvárosnál lévő gyermekotthont a Perecesen található volt Kuti iskola épületébe költöztetnék.

Pakusza Zoltán szerint egy ilyen intézmény létrehozása súlyos következményekkel járna Pereces, valamint a közeli Kilián és Bulgárföld közbiztonsága tekintetében. A Jobbik önkormányzati képviselője Alsózsolcát hozta példaként, ahol a 2014-es rendőrségi beszámoló úgy fogalmaz: „Nem lehet elfelejtkezni arról, hogy a regisztrált bűncselekmények nagy számban köthetőek a városban működő nevelőintézetekhez, mely folyamatos kockázati tényezőt jelent.”

Az ellenzéki politikus választ vár a városvezetéstől: igazak-e az információk, valóban tervezi-e Miskolc fideszes vezetése nevelőintézet, gyermekotthon létrehozását a volt Kuti iskolában, vagy bármely más, a választókerületben található épületben? Pakusza Zoltán arra kérte Kriza Ákos polgármestert, cáfolja a híreket és nyugtassa meg a körzet lakóit, hogy a képviselő és a terület lakosságának tudta és beleegyezése nélkül ilyen intézményt nem hoznak létre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum