2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Gy. Németh Erzsébet reakciója Orbán Viktor rádióinterjújára: „Mintha nem értenék, hogy emberek élete forog kockán”

Gy. Németh Erzsébet reakciója Orbán Viktor rádióinterjújára: „Mintha nem értenék, hogy emberek élete forog kockán”

 Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció humán területekért felelős főpolgármester-helyettesének Facebook-bejegyzése Orbán Viktor Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban tett kijelentéséről, szíves felhasználásra:
https://www.facebook.com/1846213072090343/posts/3271195286258774

A honvédség ma délután végzi a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését. A katonák – ahogy a magyar orvosok, ápolók, a szociális intézményék dolgozói mind – körültekitőn és alaposan végzik el a feladatukat, köszönet nekik.

Orbán Viktor ma reggel arról beszélt, hogy ezer idősotthon van hazánkban, ha mindenhol “csak” tíz lakó kapja el a vírust és betegszik meg, az tízezer kórházi ágyat jelent. Továbbra sem értem, miért nem csökkenti a megfertőződés veszélyét a kormány, miért nem teszteli az otthonok lakóit és dolgozóit időben!

Továbbra sem tartom elfogadhatónak, hogy nem ismerjük a valós magyar adatokat, és hosszú hetekig hiába kértünk megfelelő eszközöket a kormánytól, nem kaptunk.

Mi lehet azokban az otthonokban, amelyek esetében az önkormányzatoknak még kevesebb a lehetőségük segíteni?

A főváros azt csinálja, amit azok az országok és városok, amelyek sikerrel küzdenek a járvány ellen. A kormány viszont halogat, mintha nem értenék, hogy emberek élete forog kockán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek