2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Gy. Németh Erzsébet ONLINE sajtótájékoztatója

Gy. Németh Erzsébet (DK-alelnök, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes) “Az Orbán-kormány a veszélyhelyzet leple alatt 20 ezerrel csökkentené a közalkalmazottak számát a kulturális szférában” című online sajtótájékoztatójának felvételét, szíves felhasználásra:
https://wetransfer.com/downloads/41e7a1713eb35fcadcab0f909adc498120200415093951/cf518c

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/822152044936351/

Gy. Németh Erzsébet: A kormány mindennel foglalkozik, csak a járvánnyal és a válsággal nem: a veszélyhelyzet leple alatt elvették Budapesttől a színházakat és most megvonnák a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszát is. A kormány 20 ezer közalkalmazottól szabadulna meg így, amivel könyvtári, múzeumi, levéltári, közművelődési, nagyzenekari és színházi dolgozók veszítenék el közalkalmazotti státuszukat november 1-től.

A DK szerint felháborító, hogy a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva titokban, sunyi módon számol le a kulturális szféra dolgozóival, és 20 ezer dolgozó sorsáról dönt anélkül, hogy megkérdezte volna a véleményüket. A DK követeli, hogy a kormány vonja vissza a javaslatát, és hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy a járvány helyett a saját hatalmával foglalkozik. 134 magyar ember halt meg eddig koronavírusban hivatalosan, ezzel kellene foglalkozni, nem azzal, hogy hol és hány nem fideszessel lehet még leszámolni az országban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…