2022. 05. 16. hétfő

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Gábor György és Josef Weidenholzer az Új Köztársaságért Alapítvány idei díjazottjai

Gábor György és Josef Weidenholzer az Új Köztársaságért Alapítvány idei díjazottjai

Az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa minden évben olyan embereket díjaz, akik munkásságukkal,gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá.
Az Új Köztársaságért Alapítvány egyik idei díjazottja Gábor György filozófus, aki többek között az Orbán-rendszer szimbolikus politikai szakralitásának leleplezésével mutatott rá, hogy egy köztársaság csak az
egyház és az állam szétválasztására épülhet, mert mind az állam, mind az egyház csak így lehet szabad. Az idei másik díjazott Josef Weidenholzer osztrák szociáldemokrata politikus, aki a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti frakciójának alelnökeként és az EU tagállamainak jogállamisága felett őrködő LIBE bizottság tagjaként képviseli nap, mint nap a köztársaság eszméjét és hívja fel Európa és a világ figyelmét a magyar demokrácia lebontására. Az elismeréseket Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke adta át a tegnapi évértékelőjét követően. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Kolber István
kuratóriumi elnök
Új Köztársaságért Alapítvány

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum